Ostoskori 0.00 €

Tuoteryhmät

TOP 5 Tuotteet

Maksutavat

   

Tilaa uutiskirje

Yritys

YRITYS
Wood Jewel design Kauko Raatiniemi Ky on puu- ja sarvituotteita käsityönä valmistava yritys Kolarissa, Ylläksen kupeessa, Suomen Lapissa.
V. 1980 perustettu yritys alkoi kehittyä nopeasti 1990-luvun puolivälissä, kun Kauko Raatiniemi siirtyi kokopäiväiseksi yrittäjäksi valtion virasta. Rakkaasta harrastuksesta tuli rakas, haastava työ ja elinkeino.
Kun tilat kodin yhteydessä kävivät pieniksi, avattiin uuden asianmukaiset ja siistit tilat Kolarin kirkonkylälle v. 2001. Wood Jewelistä tuli tuolloin matkailijoiden elämyksellinen käyntikohde, missä asiakas pääsi seuraamaan tuotteiden valmistuksen monia työvaiheita.
Wood Jewelissä on n. 20 työntekijää, joiden käsissä  valmistuvat laadukkaat puiset matkamuistot, korut, puukot ja liikelahjat. Tuotteet valmistetaan pääasiassa laadukkaasta suomalaisesta visakoivusta. Toisena pääasiallisena materiaalina on poronsarvi. Käytämme myös lämpökäsiteltyä ja läpivärjättyä koivua, raidan juuripahkaa, koivunpahkaa sekä haapaa tuotteiden valmistuksessa. Niillä saadaan tuotteisiin uusia sävyjä ja väriä.

 

Yritystä pyörittää sen perustaja Kauko Raatiniemi yhdessä nuorimman poikansa Tuomaksen kanssa. Tuomas on erikoistunut puukkojen valmistukseen. Myös Kaukon puoliso Irma ja Tuomaksen avopuoliso Heidi ovat mukana yrityksen toiminnassa. Wood Jewelistä onkin vuosien saatossa kehittynyt perheyritys.